FAQ

Obavezno se prijavi! Učešćem u Social Impact Award programu ne možeš ništa izgubiti, a radionice i kontakt sa drugim učesnicima ti može pomoći da konkretizuješ svoju ideju. Pogotovo ako je tvoja ideja mlada, nagrada ti pruža dobru priliku da je razviješ.

A čak i ideje koje su u veoma ranoj fazi razvoja mogu da osvoje Social Impact Award – dok god su dobre i dobro promišljene, uz tim koji ima snage da ih implementira.

Sva prava na ideju kojom apliciraš naravno ostaju u tvojim rukama. Mi ćemo obajviti kratak opis na našem sajtu i sačuvati je u našim publikacijama i objavama za medije, tako da tvoja ideja može da inspiriše tvoje vršnjake, ali i druge ljude (medije, potencijalne partnere, volontere).

Ako postaneš SIA finalista, imaš obavezu da posvetiš veći deo svog leta (od jula do oktobra 2018.) svom projektu. Ovo uključuje – u zavisnosti od stepena razvoja tvoje ideje – razvoj biznis modela i koncepta, prototipiranje i prve korake u implementaciji (u zavisnosti od stepena razvoja ideje). Social Impact Award ti omogućava da se intenzivno posvetiš svom projektu i napraviš velike korake u kratkom roku.

Pružamo ti prostor za rad, organizujemo radionice i vebinare za tebe i tvoj tim i obezbeđujemo ti malu stupendiju za prototipiranje. U ovom periodu očekujemo i da nas redovno izveštavaš o svom napretku i radu, u dogovoru sa SIA timom.

 

Kao pobednik Social Impact Award obavezuješ se da ćeš učestvovati na SIA Samitu od 6. do 11. novembra 2018. kako bi predstavio razvoj svoje ideje ispred cele SIA međunarodne zajednice. Ovde ponovo imaš priliku da inspirišeš druge i uveriš ih u snagu svog projekta.

Novčana nagrada se isplaćuje u tranšama, a prva se isplaćuje nakon dostavljanja biznis plana i budžeta. Ostale tranše se isplaćuju nakon podnošenja dokaza o aktivnom radu na projektu.

Čak i ako niste u mogućnosti da se posvetite vašem projektu tokom leta, i dalje možete imati koristi od Social Impact Award. Vaš projekat će biti objavljen na http://socialimpactaward.rs i predstavljen široj javnosti. Osim toga, možete imati koristi od radionica i dragocenih inputa za razvoj vaše projektne ideje. Međutim, ne ispunjavate uslove da dobijete mesto kao Finalista Social Impact Award, jer je to mesto rezervisano za one projekte i projektne timove koji su u mogućnosti da rade na svojim idejama tokom letnjih meseci.

Ako imate dodatnih pitanja, molimo posetite http://socialimpactaward.rs, našu Facebook stranicu ili nas kontaktirajte direktno preko našeg online obrasca za kontakt.

Podnosioci aplikacije prihvataju da su ispoštovali pravila konkursa i da prihvataju odluke pred-selekcionog tima i žirija.

Empowering youth to make a difference.