FAQ

Îți recomandăm să aplici în continuare! Nu ai nimic de pierdut, iar workshopurile și interacțiunea cu comunitatea SIA te vor ajuta să îți concretizezi ideea. Mai ales dacă ideea ta e foarte tânără, competiția îți oferă contextul și oportunitatea să o crești.

Chiar și ideile foarte tinere au potențialul să câștige unul din premiile Social Impact Award, atât timp cât echipa este asumată și dornică să o dezvolte, iar ideea este bine înțeleasă. 

Toate drepturile asupra ideii râmân ale tale, bineînțeles. Vom publica o scurtă descriere a ideii tale pe site-ul nostru și o vom salva în materialele noastre de comunicare, astfel încât ideea ta să îi poată inspira și pe ceilalți (elevi, studenți, tineri profesioniști, presă, potențiali parteneri, voluntari etc). 

Înscrierea în competiție cu mai mult de un proiect - de către o persoană sau o echipă, este validă. Cu toate acestea, fiecare aplicație trebuie să cuprindă un proiect clar definit și să fie completă în momentul în care este trimisă (vezi și criteriile formale de aplicare). 

Chiar dacă nu vei avea timp pe parcursul verii pentru a te dedica proiectului tău, te poți înscrie în continuare în competiția Social Impact Award. De asemenea, poți beneficia în continuare de accesul la workshopurile din programul educațional Social Impact Award și de perspective valoroase pentru dezvoltarea ideii tale de afacere socială. Cu toate acestea, nu vei fi eligibil în calitate de finalist Social Impact Award, întrucât aceste locuri sunt rezervate pentru acele echipe care sunt disponibile să își dezvolte ideile de afaceri sociale pe parcursul perioadei de incubare (iunie - septembrie).

În eventualitatea în care mai ai întrebări, poți citi mai multe pe www.romania.socialimpactaward.net, pe pagina noastră de Facebook sau ne poți contacta direct prin formularul de contact. 

Aplicanții la Social Impact Award respectă regulamentul competiției și acceptă deciziile echipei de pre-selecție și ale juriului. 

În calitate de câștigător Social Impact Award, îți asumi participarea la Summitul SIA International din noiembrie 2019, în care prezinți rezultatele pe care le-ai avut pe parcursul verii și punctul în care a ajuns ideea ta de afacere socială - în fața comunității internaționale Social Impact Award. Tot aici vei avea contextul în care să îi inspiri pe ceilalți cu ideea ta și să găsești punți de colaborare internaționale. 

Premiul în bani este transferat către tine în 2 tranșe, la începutul lunilor noiembrie și decembrie 2019, pe baza unei dovezi că te implici activ în dezvoltarea proiectului. 

În cazul în care ești selectat printre cele 15 echipe finaliste SIA 2019, îți asumi faptul că vei participa la workshopurile și activitățile din perioada de incubare și, implicit, că îți vei dedica timpul pentru a îți dezvolta ideea de afacere socială. În funcție de etapa în care se află proiectul tău, vei dezvolta un model de business în jurul ideii, vei face un prim prototip și îți vei definitiva primii pași pentru implementare. Astfel, prin contextul incubării, vei avea ocazia să dezvolți accelerat ideea ta, într-un interval scurt de timp. 

De asemenea, pe parcursul perioadei de incubare vei avea responsabilitatea de a transmite periodic un status al proiectului tău către echipa organizatoare. În acest fel, vei putea prezenta progresul tău comunității SIA și potențialilor parteneri și susținători. 

Empowering youth to make a difference.